Groep 5

Hieronder vindt u alle informatie wat nodig is m.b.t. groep 5

Rekenen

​Wij werken in groep 5 met Wereld in Getallen. Er zijn in het schooljaar 8 verschillende blokken met elk een thema. In onderstaande bestanden kunt u op de poster zien wat er behandeld wordt dat blok.

Rekenposter blok A1

Rekenposter Blok A2

Rekenposter blok A3

Rekenposter blok A4

Rekenposter blok B1

Rekenposter blok B2

Rekenposter Blok B3

Rekenposter blok B4

 

Taal

Wij werken met Taalactief.  Er zijn 8 verschillende thema's waarin gewerkt wordt aan woordenschat en taalverkennen. Hieronder staan de bestanden waar u kunt zien waar aan gewerkt wordt. Woordenschat is per thema, taalverkennen voor het hele schooljaar.

Instapkaarten taalverkennen

Woordenschat thema 1

Woordenschat thema 2

Woordenschat thema 3

Woordenschat thema 4

Woordenschat thema 5

Woordenschat thema 6

Woordenschat thema 7

Woordenschat thema 8

Spelling

Wij werken met Taalactief.  Er zijn 8 verschillende thema's waarin gewerkt wordt aan spelling en grammatica. Hieronder staan de instapkaarten en bestanden waar u kunt zien waar aan gewerkt wordt en hoe wij het toepassen.

Wereldoriëntatie

​Wij werken met de methode Argus Clou. Argus Clou is ‘professor in alles’: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Hij daagt kinderen uit om anders over de wereld na te denken. De kinderen ontrafelen mysteries en onderzoeken kijkplaten. Met Argus Clou leer je ze aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek op een spannende manier! Hieronder de samenvattingen en begrippen die bij de thema's horen.

Samenvattingen aardrijkskunde

Samenvattingen geschiedenis

Samenvattingen natuur en techniek